
formació de manipuladors d’aliments
Segons les vigents normatives europees, obligatòriament els empresaris han de garantir que “els seus manipuladors d’aliments” posseeixin els coneixements necessaris, relatius als principis fonamentals d’higiene i seguretat alimentària lligats al seu lloc de treball, per a assegurar que els aliments que s’elaboren a l’establiment alimentari siguin innocus i aptes pel consum.

implantació de prerequisits de l’APPCC
La producció d’aliments aptes i segurs pel consum humà requereix que un establiment alimentari construeixi un sistema de gestió sobre una sòlida base de condicions i pràctiques higièniques que ajudin a evitar la introducció d’agents perillosos als aliments al llarg del seu processat i l’increment de la seva càrrega microbiana i l’acumulació o dipòsit de residus en els productes acabats.

implantació i gestió de l’APPCC
El sistema APPCC, d’implementació obligatòria a establiments alimentaris segons la legistació vigent, permet avaluar perills presents durant el processat i conservació del producte, establir mesures preventives i aplicar sistemes de vigilància. Objectiu: aliments que no suposin un risc per a la salut del consumidor.

auditories internes de Seguretat Alimentària
Les auditories internes són un element integrat dins el sistema de gestió de la Seguretat Alimentària implantat a l’establiment alimentari. El seu objectiu és ajudar a l’empresari (i als seus treballadors) a comprometre’s en el compliment de la normativa vigent en Higiene i Seguretat Alimentària i, també, demostrar l’eficàcia d’aquest sistema de gestió.

controls microbiològics alimentaris
La normativa alimentària fa esment de la necessitat de dur a terme una vigilància periòdica de la innocuïtat dels productes que s’elaboren. I les accions més factibles per a realitzar-ho és a través de controls microbiològics de superfícies, aliments, ambientals, de manipuladors d’aliments i d’aigua de consum. Ens informen de l’eficàcia del sistema de gestió en Seguretat Alimentària implantat.

disseny higiènic d’instal·lacions alimentàries
Totes les dependència d’un establiment alimentari, en les quals es rebin, s’emmagatzemin, preparin, processin, s’envasin i es distribueixin aliments, cal que siguin espais adequats per assolir-hi un treball segur des del punt de vista higiènic. No només cal treballar el tipus d’infraestructura, equips i els seus materials; també establir els circuïts per a garantir-ho.

composició nutricional i vida útil del producte
El teu producte o plat elaborat és una matriu alimentària composta i molt complexa. I està subjecta constantment a l’activitat microbiana, i a la modificació del seu estat físic i composició al llarg de tota la seva vida útil. Si desitges averiguar quants dies pot estar a la venda sense que el seu consum afecti a la salut dels seus compradors, t’hi ajudem.
